Web Analytics Made Easy - Statcounter

ولی جهانی روز شنبه در پی انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر حضور جمعیت در قلعه رودخان، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بنای تاریخی قلعه رودخان مربوط به شهرستان فومن است و این شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد لذا بازدید از این بنای تاریخی مانعی ندارد.

وی فعالیت تمامی اماکن گردشگری و تاریخی گیلان را منوط به رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی دانست و تاکید کرد: بازگشایی موزه ها در شرایط تعریف شده نیز با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلعه رودخانˈ دژی بر بلندای گیلان زمین یادگاری از دوران سلجوقیان است که بازدید از آن در گذر از ۸۰۰ پله میسر می شود. شرح تابلوی پای قلعه این گونه است: قلعه رودخان یکی از شگفت انگیز ترین بناهای نظامی ایران است.

این بنای عظیم که در ۲۳ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در میان جنگلهای سر به فلک کشیده واقع شده، نمادی از کوشش گیلانیان برای حفاظت و صیانت از این سرزمین است. بنای قلعه رودخان در ارتفاع ۶۸۷ تا ۷۷۸متری از سطح آب های آزاد و در دو سوی آن دو رودخانه جاری است.

این اثر تاریخی - طبیعی احتمالا در دوره خاندان اسحقی (مقارن با سلجوقیان ) که بر غرب گیلان حکومت می کرده اند بنا شده است، هر چند برخی پژوهشگران بنیاد آن را به پیش از اسلام نسبت می دهند.
قدیمی ترین سند از این قلعه کتیبه ای سنگی ست که تاریخ تجدید بنای آن را بین سال های ۹۱۸تا ۹۲۱ ه.ق (مقارن با حکومت شاه اسماعیل صفوی) ذکر می کند. طول باروی قلعه ۱۵۰۰متر و ارتفاع آن بین پنج تا ۱۲متر متغیر است.باروها و برج های متعدد قلعه با مصالح سنگ ، آجر و ملات آهکی ساخته شده اند.این اثر ارزشمند ملی به شماره ۱۵۴۶و در تاریخ سی ام مردادماه ۱۳۵۴در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بر اساس گزارش نرم افزار ماسک مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز گذشته هفتم خرداد ماه تعداد مناطق زرد کرونایی استان گیلان به ۱۱ شهرستان افزایش یافت. بر این اساس شهرستان های لاهیجان، لنگرود، املش، صومعه سرا، رضوانشهر، ماسال، فومن، شفت، تالش، آستارا و سیاهکل زرد هستند.

استان گیلان دارای ۲۰ باب موزه است که ۱۵ مورد از آنها فعال هستند. گنجینه رشت، موزه های میراث روستایی گیلان، موزه فومن و نیز تاریخ چای ایران (لاهیجان) از جمله موزه های تحت پوشش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان است.
علاوه بر اینها موزه نظامی نیروی دریایی بندرانزلی، نگارسرای امامزاده عون ماسوله، موزه اسناد تاریخی رودبار، فرهنگ و تمدن حکیم نظامی آستارا، قلعه رودخان، موزه فرهاد شرفی ماسوله، عشایری سوباتان، تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان، خانه درزی ماسوله علوم کشاورزی و منابع طبیعی و موزه تحقیقات بین المللی تاسماهیان از دیگر موزه های گیلان است.

برچسب‌ها ویروس کرونا فاصله اجتماعی میراث فرهنگی گیلان موزه محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا فاصله اجتماعی میراث فرهنگی ویروس کرونا فاصله اجتماعی میراث فرهنگی گیلان موزه محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت اخبار کنکور قلعه رودخان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران

شهردار سمنان و رئیس مرکز بین‌المللی جاده ابریشم سمنان از ابتکار شهرداری برای تشکیل مثلث گردشگری در راستای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران خبر داد.

حسین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در سمنان اظهار کرد: شهر سمنان در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در هیئت مؤسس اتحاد شهرهای جاده ابریشم که به ابتکار کشور چین در راستای ایده کمربند-جاده تأسیس شد، معرفی و هم‌زمان دبیرخانه اتحاد مذکور با نام «مرکز بین‌المللی جاده ابریشم سمنان» توسط مدیریت شهری سمنان راه‌اندازی شد.

وی یکی از اهداف مهم این مرکز را گسترش مناسبات اقتصادی و فرهنگی میان شهرهای در مسیر جاده ابریشم ایران، معرفی پتانسیل‌ها، توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری صنعت گردشگری با تاکید بر فرهنگ بومی و اقوام دانست و افزود: ۳۹ شهر ایران در مسیر جاده ابریشم قرار دارند که برقراری تعاملات بین شهرها در تمام زمینه‌ها و به‌ویژه مسائل حوزه شهری می‌تواند فرصت بی‌نظیری را برای توسعه شهرها به وجود آورد.

شهردار سمنان با اشاره به تشکیل مثلث گردشگری کویر تا کران، خاطرنشان کرد: مدیران شهری شهرهای ایران به جهت معرفی بهتر ظرفیت‌های گردشگری و توسعه آن و برندسازی شهرهای خود، اقدام به تشکیل حلقه‌های گردشگری با نام مثلث گردشگری کرده‌اند که تاکنون دو مثلث تشکیل شده است، مثلث گردشگر طلایی ایران با حضور شهرهای یزد، اصفهان و شیراز و مثلث گردشگری غرب کشور با حضور شهرهای همدان، سنندج و کرمانشاه.

موسوی تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری، کویر، کوه، جنگل و دریا است که استان‌های سمنان، مازندران و گرگان این قابلیت را به فراوانی دارند.

وی ادامه داد: پیشنهاد تشکیل مثلث گردشگری کویر تا کران با حضور شهرهای سمنان، ساری و گرگان به شهرداری‌های مربوطه ارائه شده است تا با نهایی کردن تفاهم نامه‌ها، به‌زودی با حضور شهرداران در سمنان، شاهد امضای نهایی تفاهم‌نامه‌ها خواهیم بود.

کد خبر 751735

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد
  • مجتمع‌های گردشگری در شهرهای شهرستان شهرکرد راه‌اندازی شود
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد